NP Teknikcenter

Redan 1979 startade företaget med tillverkning av takstolar i Grevie och har sedan utvecklats och vuxit till en nuvarande produktion på 10 000 takstolar per år. Utöver takstolar tillverkas även prefabricerade väggelement, SmartStommar och träemballage. 2017 invigdes våra nya lokaler på 4 300 kvm i Förslöv med en satsning på miljö och hållbarhet. Vår installation av 800 kvm solceller är en del av satsningen, som står för delar av den elektricitet produktionen är i behov av. Genom att hålla hela produktionen inomhus, säkerställer vi kvalitén på våra produkter samtidigt som väder och vind inte riskerar att påverka. 
Samtligt virkesspill från vår produktion levereras till det lokala värmeverket i anslutning till vår anläggning.

Välkommen till Teknikcenter!

9

Om oss

NP NILSSON är ett familjeägt företag och vi har funnits i mer än 110 år. Huvudkontoret med central- och distributionslager ligger i Grevie på Bjärehalvöns topp och verksamheten har i dag 5 anläggningar. Våra byggvaruhus finns i Laholm, Båstad och Ängelholm.

7

NP Nilsson

Vår historia

Efter 16 års vistelse i USA återvände Nils Peter Nilsson till Grevie 1907, där han köpte en mindre trävaruaffär. Det blev grunden till NP Nilsson Trävaru AB, som nu drygt 110 år senare fortfarande är ett familjeägt företag som utvecklats från en anställd till 120 medarbetare. Idag är NP Nilsson inte bara ett trävaruföretag utan en komplett bygghandel med 4 butiker samt en egen produktionsanläggning som tillsammans omsätter cirka 400 mkr. Vi har sedan drygt tjugo år tillbaka AAA-rating. Med vår produktionsanläggning i Förslöv, logistikcenter i Grevie och våra 4 butiker belägna i Laholm, Båstad, Ängelholm och Grevie blir vi en trygg och personlig partner i ditt byggprojekt.

Senaste nyheterna